○●•°اینجا همه چی شخصیه....................بین دونفر°•●○ ☆☆☆♡♡♡♡پسرتنها ♡♡♡♡☆☆☆
| ||||||||||||||||||
|
رشد و توسعه بازو به طور قطع یکی از عمدهترین خواستهائی است که اکثر بدنسازان، مجدانه بهدنبال آن هستند. بهرغم اینکه تا به حال بدنسازان حرفهای زیادی را دیدهام که از رشد عضلات بازویشان راضی بودهاند حتی اگر دور بازویتان از ۵۰ سانتیمتر عبور کرده باز اگر اخیراً از حجم بازویتان و روند رشد آن ناراضی شدهاید با استفاده از یکی ۷ تکنیک ارائه شده در این مقاله میتوانید دوباره رشد در عضلات بازو را تجربه کنید.
● هیچ وقت جلو بازو را با پشت و پشت بازو را با سینه تمرین نکنید
اجراء تمرین برای عضلات جلو بازو بلافاصله بعد از تمرین عضلات پشت و پشت بازو بلافاصله پس از اجراء تمرین برای عضلات سینه جزء مفاهیم تمرینی تاریخ گذشته به حساب میآید. برای مثال: وقتیکه فرد یک برنامه کامل تمرینی را برای عضلات پشت انجام میدهد به اندازه کافی خستگی در عضلات انقباضی بازو و ساعد بهدلیل اجراء حرکاتی همچون بارفیکس، کشش زیر بغل، زیر بغل هالتر خم و... باقی میماند و همین مسئله به میزان قابل توجهی از مقدار وزنه تمرینی مربوط به عضلات بازو میکاهد و بدین ترتیب ناتوانی در وارد آوردن فشار کافی به عضلات بازو در تمرین حاصل میشود. در این مقطع فرد در شرایطی قرار میگیرد که از وزنه تمرینی به مراتب پائینتر از محدوده واقعی و مورد نیاز جهت وارد کردن فشار مضاعف به پروتئینهای با قابلیت انقباض خود خواهد بود. من مصرانه پیشنهاد میکنم که جهت ارتقاء قدرت و سایز عضلات بازو از یک برنامه تمرینی کاملاً مجزا برای این عضلات پیروی شود.
● در تمرین از سیستم دو ایستگاهی استفاده کنید
برای هر نوع تمرین انقباضی مربوط به عضلات بازو میبایست بهصورت یکی در میان تمرین کششی مربوط به این عضلات را اجراء کرد. شاید پیش خود فکر کنید که منظور من تمرین سوپر ست برای جلو بازو و پشت بازو است. اما جا دارد صراحتاً بگویم که دیدگاه من کاملاً متفاوت است. در تمرین به روش سوپر ست استراحت مابین دو حرکت صفر و یا حداقل زمان ممکن است. اما در رویکرد تمرینی که من از آن حمایت میکنم ترجیح میدهم در استفاده از استراحتهای مدتدارتر به دلایل ذیل در بین دو ایستگاه حرکتی میباشد.
انقباض عضلانی بهصورت اجراء دو حرکت معکوس در دو عضله مخالف هم (مثل جلو بازو و پشت بازو) در قیاس با انقباض عضلانی در یک عضله بهصورت اجراء دو حرکت پشت سر هم برای آن بخش، افزایش قدرت انقباض عضلانی و توانائی درگیری حداکثر رشتههای عصبی را در پی خواهد داشت. تمرین با روش فوق این مزیت افزوده نیز دارد که به فرد اجازه استفاده از وزنههای سنگینتر را در هر یک از ایستگاههای حرکتی میدهد.
جابهجا کردن حرکت برای عضله موافق با عضله مخالف با حفظ استراحت مدتدارتر در مابین ستها بسیار مهم میباشد. برای مثال پس از اجراء ۳ تکرار حداکثر در یک ست حرکت پرس پشت بازو (پرس سینه دست جمع) ۲ تا ۳ دقیقه استراحت کرده و پس از آن سراغ یک ست سنگین برای عضله مخالف آن یعنی جلو بازو رفته و ۴ تکرار حداکثر را برای آن ست اجراء میکنیم. پس از اتمام این سیکل ۲ تا ۳ دقیقه استراحت کرده و ترکیب حرکتی فوق را برای تعداد ستهای مشخص شده در برنامه تمرینی اجراء میکنیم.
با تمرین به روش دو ایستگاهی به مزیت افزودهای دست مییابید که این اطمینان را در شما قوی میسازد که هر دو طرف مفصل را به یک میزان بار تحت فشار قرار دادهاید. در صورتیکه در تمرین به روش سوپرست کلاسیک سطح استقامت ممکن است در مواقعی امکان استفاده از وزنه صحیح را از فرد تمرین کننده بگیرد و بدین شکل قادر نباشد فشار مناسب را به پروتئینهای انقباضپذیر وارد سازد. این نحوهای از سوپر ست است که نمیبایست آن را انجام داد؟ بالعکس بهعقیده من این سیستم تمرینی نیز برای مقصود بدنسازی بسیار کارآمد میباشد. ایدهای که من قصد مطرح کردن آن را در اینجا دارم استفاده از استراحتهای مدتدارتر بین ستها میباشد چون بدین ترتیب میتوان بر میزان وزنه و فشار وارده به عضله افزود.
● برای افزایش قدرت در بین تکرارها استراحت کنید
ادامه مطلب دارد....
ادامه مطلب اگر پیش آمده كه اسم شخصی را فراموش كرده باشید، اگر نام فیلمی را كه هفته گذشته تماشا كردید از یاد برده اید، اگر احساس می كنید كه زیاد این جمله را به زبان می آورید: "آخ، یادم رفته!"؛ نترسید كه مبادا آلزایمر گرفته باشید. راه حل مشكل شما ساده است؛ شما نیاز به تقویت حافظه خود دارید.
اجاقهاي ميكرو ويو در بيست ساله اخير ، اجاقهاي ميكروويو حضوري فراگير پيدا كرده اند . فن آوري ميكروويو ما را قادر مي سازد كه غذا را بسيار سريعتر از اجاقهاي معمولي بپزيم يا گرم كنيم . شايد اين سؤال به ذهن شما خطور كرده باشد كه اجاقهاي ميكروويو چگونه مي توانند غذا را با اين سرعت گرم كنند ؟ ميكروويو كه شكلي از انواع تابش الكترومغناطيسي است بوسيله ماگنترون magnetron توليد مي شود كه در زمان جنگ جهاني دوم همزمان با توسعه فن آوري رادار اختراع شد . ماگنترون استوانه اي تو خالي است كه ميان مغناطيسي نعلي شكل قرار دارد . در مركز استوانه ميله اي كاتدي قرار دارد و ديواره استوانه هم به عنوان آند عمل مي كند . وقتي استوانه گرم مي شود ، كاتد الكترونهايي گسيل مي كند كه آنها هم به سوي ديواره استوانه حركت مي كنند . نيروي حاصل از ميدان مغناطيسي سبب مي شود تا الكترونها در مسيري دايره اي بچرخند . اين حركت ذرات باردار با بسامد 45/2 گيگاهرتز ميكروويوي مناسب پخت توليد مي كنند . يك « هدايت كننده موج » ميكروويوها را به سوي محفظه پخت هدايت مي كند . و پره هاي يك بادبزن هم سبب پخش ميكروويوها به تمام قسمتهاي اجاق مي شود . عمل پخت در اجاق ميكروويو ناشي از برهمكنش مؤلفه ميدان الكتريكي تابش با مولكولهاي قطبي ( عمدتاً آب ) موجود در غذاست . تمام مولكولها در دماي اتاق مي چرخند . اگر بسامد تابش و بسامد حاصل از چرخش مولكولي مساوي باشند ، انرژي مي تواند از ميكروويو به مولكول قطبي منتقل شود و در نتيجه مولكول مي تواند سريعتر بچرخد . بسامد 45/2 گيگاهرتز براي افزايش انرژي چرخشي مولكولهاي آب بسيار مناسب است . اصطكاك ناشي از چرخش سريع مولكولهاي آب سرانجام سبب گرم شدن مولكولهاي غذايي احاطه كننده مولكولهاي آب مي شود . دليل اينكه اجاقهاي ميكروويو مي توانند غذا را اين چنين سريع بپزند ، اين است كه تابش بوسيله مولكولهاي غير قطبي جذب نمي شود ؛ بنابراين مي تواند همزمان به قسمتهاي مختلف غذا برسد ( ميكروويوها ، بسته به مقدار آب موجود در غذا ، مي توانند تا عمق چند سانتيمتر در غذا نفوذ كنند ) . در يك اجاق متعارف ، گرما از طريق رسانش فقط تا مغز غذا مي توانداثر كند ـ و اين امر بوسيله انتقال گرما از مولكولهاي هواي داغ به مولكولهاي سردتر غذا در اجاق چند لايه صورت مي گيرد ـ كه البته فرآيند بسيار كندي است . تذكر نكات زير در كار كرد يك اجاق ميكروويو سودمند است : مواد پلاستيكي و ظروف پيركس چون در بر گيرنده مولكولهاي قطبي نيستند ، بنابراين تحت تأثير تابش ميكروويو قرار نمي گيرند (برخي مواد پلاستيكي كه از گرماي غذا ذوب مي شوند ، نبايد در اجاقهاي ميكروويو مورد استفاده قرار گيرند ) . فلزات ، بازتاب دهنده ميكروويوها هستند ؛ بنابراين همچون حفاظي براي غذا محسوب مي شوند و حتي ممكن است آنقدر انرژي را به گسيل كننده ميكروويو بازگردانند كه سبب افزايش بار آن شوند . چون ميكروويوها مي توانند در فلزات جرياني القا كنند ؛ لذا ممكن است سبب جرقه هايي بين محفظه و جداره داخلي اجاق شوند . شار: واژه شار به معنی جریان یا سیال میباشد1 و هرگاه در مقابل جریان یک کمیت سطحی قرارداده شود، مقدار جریان گذرنده از سطح را شار آن کمیت یا جریان میگویند.
اما در مورد میدان ها که جریانی عینی ندارد می توان این کمیت فیزیکی را در سطحی تعریف کرد که خطوط میدان از آن می گذرند.
یا به عبارتی دیگر شار تعداد خطوط میدانی است که از سطح مشخص و معینی می گذرند.
شار الکتریکی:
طبق تعریف باید ببینیم از سطح مورد نظر چه تعداد خطوط میدان الکتریکی می گذرد.
که در اینجا می توان از قانون گاوس استفاده کرد که بعد ها به عنوان یکی از قوانین ماکسول مورد استفاده قرار گرفت.
شار مغناطیسی:
شار مغناطیسی گذرنده از یک سطح بسته همواره صفر است. دلیل این مطلب در تعبیر فیزیکی تعریف ریاضی شار در سطح بسته می باشد: خطوط میدان مغناطیسی به دلیل وجود نداشتن تک قطبی مغناطیسی پخش شدگی ندارند.2 که این مسئله معادله شار مغناطیسی را برابر با صفر می کند. پس شار مغناطیسی گذرنده از سطح بسته صفر می باشد.
قضیه گاوس در میدان گرانشی: «شار گرانشی گذرنده از یک سطح بسته با جرم محصور درون آن متناسب است.»
اثبات قضیه گاوس در میدان گرانشی:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() توضیح معادلات:
- پارامترها:
Da: جزء سطحR:شعاع کرهG:شدت میدان گرانشیM: جرم محصور شده در سطحK:ثابت گرانش
- توضیح کیفی:
در بخش اول معادله اول تعریف ریاضی شار را می بینیم.
در تساوی دوم از همین معادله تغییر متغیر دادیم و متغیر انتگرال (جزء سطح) را بر حسب شعاع و زاویه فضایی نوشتیم.
حاصل انتگرال در تساوی سوم نمایش داده شده است.
در معادله دوم از تعریف کمی میدان گرانشی کمک گرفتیم و از آن حاصل انتگرال را استخراج کردیم.
و در نهایت در معادله سوم قانون گاوس در میدان گرانشی را می بینید.
دیورژانس میدان گرانشی: - قضیه بنیادی دیورژانس:3
![]() - با استفاده از این قضیه می توانیم دیورژانس میدان گرانشی را محاسبه کنیم. برای اینکار باید از دوطرف نسبت به حجم مشتق بگیریم:
![]() ![]() عبارت پایانی همان مقدار مورد نظر ما می باشد.
توضیحات پایانی:
توضیح شکل: در شکل از یک کره جزء سطحی را انتخاب می کنیم. به همراه این جزء سطح بردار سطحی عمود برآن وجود دارد. بر این کره میدان گرانشی یکنواختی به اندازه معین وارد می شود. پس با گرفتن انتگرال سطحی می توان شار مغناطیسی را بدست آورد.
پاورقی:
1- برگرفته از ویکی پدیا
2-
![]() 3- به این قضیه قضیه گرین، گاوس و قضیه بنیادی دورژانس گفته می شود. که ما به اختصار از «قضیه بنیادی دیورژانس» استفاده کردیم.
محققین MIT (انستیتوی تکنولوژی ماساچوستس) توانستند سیستم آزمایشی انتقال بیسیم نیروی الکتریسیته به انواع لوازم برقی را با موفقیت به انجام برسانند. این محققان در اثبات صحت یک تحقیق کتبی که پاییز گذشته تحویل داده شده بود، توانستند یک پرتو الکتریسیته را-مانند یک موج رادیویی- بین دو نقطه ارسال کرده و با این روش یک لامپ 60 واتی را روشن کنند. این گروه توانستند لامپ 60 واتی را با کمک یک منبع انرژی در فاصله 2 متری آن و بدون هیچ اتصال فیزیکی میان دو نقطه، روشن کنند. این پروژه به WiTricity - به معنای الکتریسیته بیسیم - شهرت یافته است. این آزمایش دقیقا نمایشگر همان نقطه نظرهایی است که این گروه در پاییز گذشته در تحقیق کتبی خود به آن پرداخته بودند. در حال حاضر این انتقال نیرو، دامنه محدودی دارد. این محققین در این باره میگویند: "با این حال، برای وسیله ای با انرژیی در حد کامپیوتر دستی، مقدار الکتریسیته لازم و حتی بیشتر از حد نیاز برای روشن کردن یک کامپیوتر دستی میتواند از فضایی در اندازه یک اتاق، تقریبا در هر جهتی و حتی زمانی که اشیا کاملا خط دید بین دو نقطه را مسدود کرده باشند، عبور کرده و دستگاه را روشن کند." یک لپ تاپ بیسیم یا WiTricity میتواند بدون اتصال به پریز برق در اتاقی که یک دستگاه فرستنده در آن باشد، به طور خودکار شارژ شود و بدون باطری کار کند. این تکنیک شباهت بسیاری به القای مغناطیسی دارد که در ترانسفورماتورهایی الکتریکی که در آنها سیم پیچها برای انتقال الکتریسیته در میانشان در فاصله بسیار نزدیک به یکدیگر قرار گرفته اند، به کار میرود. اما با افزایش این فاصله ، این سیم پیچهای فاقد رزونانس نیز به تدریج کارایی خود را از دست میدهند. گزارشات منتشر شده از این آزمایش موجب برپا شدن اعتراضاتی گاه تحقیر آمیز از سوی جامعه وبلاگ نویسانی شد که یادآوری میکردند نیکولای تسلا (Nikolai Tesla)، نابغه علم الکتریسیته، در حدود 100 سال قبل فرستنده الکتریکی بسیار قدرتمندتری به وجود آورده که در سال 1899، طی آزمایشی نمایشی و مشهور در کولورادو اسپرینگز (Colorado Springs) آنرا آزموده است. تسلا که علاوه بر کارهای دیگر، مدتی نیز با توماس ادیسون (Thomas Edison) همکاری میکرد، مخترع مبدل تسلا است، این مبدل ترانسفورماتوری است که با استفاده از تکنیکی به نام "دهانه جرقه"، جریان برق کم ولتاژ با فرکانس پایین را به جریانی با ولتاژ و فرکانس بالا تبدیل میکند. به نظر میرسد که تسلا در آزمایش کولورادو سعی داشته نیروی الکتریسیته را در فواصل مختلف تولید کرده و انتقال دهد. اما یک برنامه مستند به نام "تسلا: خدای آذرخش" (Tesla: Master of Lightning) که در سال 2000 از شبکه PBS پخش شد، چنین نتیجه گیری میکند که دستاورد واقعی تسلا از آزمایش کولورادو به طور دقیق مشخص نشده است. در یکی از یادداشتهای موجود در وب آمده است: "هنوز هم راز و رمز بسیاری بر کار تسلا در کولورادو اسپرینگز سایه افکنده است. از یادداشتهای او نمیتوان به طور دقیق متوجه شد که روش او برای انتقال بدون سیم برق چه بوده است. اما مشخص است که او هنگام بازگشت به نیویورک کاملا به موفق بودن آزمایش خود اعتقاد داشت." اکنون، پس از گذشت بیش از 100 سال، نوادگان دانش تسلا موفق به اجرای ایده او شده اند. منبع : macworld.co.uk
محققان هلندی برای اولین بار نشان دادند که چگونه حبابهای نانومقیاس حاوی اکسیژن و هیدروژن میتوانند به طور خودبهخودی بسوزند، در حالی که حبابهای بزرگتر چنین امکانی را ندارند.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، از نتایج این پروژه میتوان در ساخت بلندگوهایی برای شنیدن امواج فراصوت استفاده کرد که در پزشکی کاربرد دارد. ![]() حبابهای نانومقیاس دارای گاز هیدروژن و اکسیژن میتوانند به طور خود بهخودی بسوزند، این درحالی است که حبابهای بزرگتر این امکان را ندارند. محققان دانشگاه «تونتی» برای اولین بار سوختن خود بهخودی را در این نانوحبابها نشان داده و نتایج کارشان را در نشریه «Physical Review E» به چاپ رساندند. آنها قصد دارند از این پدیده در ساخت بلندگوهای فراصوت بسیار کوچک استفاده کنند. انجام واکنشهای شدید در سطح یک الکترود که آغازگر واکنش است، شاهدی بر این حقیقت است که انجام واکنش میتواند منجر به آسیب شود. این الکترودها با ایجاد الکترولیز، اکسیژن و هیدروژن تولید میکند که این فرایند در یک فضای بسیار کوچک اتفاق میافتد. اگر قطبهای منفی و مثبت به طور مستمر عوض شوند، آن گاه حبابهایی از هر دو گاز در سطح الکترودها ایجاد خواهد شد. فرکانس تغییر قطبها، تعیین کننده اندازه حباب خواهد بود، به طوری که با افزایش فرکانس، حبابها کوچکتر خواهد شد. اگر حبابها کوچکتر از 150 نانومتر باشند، آن گاه انفجار صورت میگیرد؛ اما اگر حبابها بزرگتر باشند، اتفاق خاصی نمیافتد. نتایج آزمایشگاهی صورت گرفته با میکرو راکتورها موید این حقیقت است که در حبابهای بزرگ انفجار صورت نمیگیرد و گرما به سطح منتقل میشود. «ویتالی سوتووی» از محققان این پروژه، روی ساخت عملگری کار میکند که با آن بتواند به سرعت فشار ایجاد و از آن در این پدیده استفاده کند. از این عملگر میتوان در تولید بلندگوهایی استفاده کرد که قادر به شناسایی فرکانسهای فراصوت هستند. این فرکانسها قابل تشخیص با گوش انسان نیست. این دستگاه در دنیای پزشکی کاربرد بسیار خواهد داشت. هیچ یک از روشهای مکانیک رایج را نمیتوان برای تولید چنین بلندگوهای کوچکی به کار گرفت. «ویتالی سوتووی» معتقد است که میتوان با این حبابها فشار ایجاد کرد. مشکل اصلی آن است که حبابها میتوانند خیلی سریع تشکیل شوند، اما با همین سرعت نمیتوانند از بین بروند. واکنش سوختن میتواند این مشکل را حل کند. اما خود، مشکلات دیگری را به دنبال خواهد داشت، برای مثال این واکنش میتواند موجب وارد شدن خساراتی به الکترودها شود. به همین دلیل ما باید این موضوع را از نزدیک مشاهده کنیم. منبع: ایسنا دید کلی ![]()
مقدمه ![]()
دید کلی ![]()
![]()
میدان مغناطیسى همانند پوست پیاز کره خاکى ما را در برگرفته است. توفانهاى خورشیدى آن را مورد حمله قرار داده و موجب بروز توفانهاى الکتریکى در آن مىگردند. این توفانها نیز متعاقبا بر روى سیستمهاى الکتریکى زمین اثر مىگذارد. اگر چه میدان مغناطیسى زمین کره خاکى ما را از توفانهاى خورشیدى و تشعشعات فضایى حفظ مىکند، اما متأسفانه این میدان مغناطیسى به تدریج در حال ضعیفتر شدن بوده و عواقب حاصل از آن مایه نگرانى کارشناسان امر است.
نخستین خبری که ماهیت میدان مغناطیسی زمین را آشکار ساخت!در دهه 80 میلادی رسانههاى گروهى از وقوع انفجارات شدید در خورشید (در منظومه شمسى) خبر داده و متذکر شدند در اثر این انفجارات ، تشعشعات خطرناکى وارد جو زمین شده و ذرات الکتریکى باردار آن براى همگان مضر خواهد بود. در این گزارشها از قطع ارتباطات رادیویى در سراسر جهان ، از کار افتادن ماهوارهها و سیستمهاى برق رسانى سخن میرفت. این نگرانىها همه به حق بودند. پس از انفجارهاى شدید خورشیدى که 14 سال پیش صورت گرفتند ابرى از ذرات باردار پر انرژى (این ذرات باردار در زبان فیزیکدانان ، پلاسما نامیده مىشود) با قدرتى 1700 بار بیشتر از روزهاى معمولى ، بسوى سیاره ما وزیدن گرفت.
در آن زمان دانشمندان از این بیم داشتند که اگر توفان حاصل از این ذرات پر انرژى به میدان مغناطیسى زمین برسند، در میدان مغناطیسى ، شدت جریان الکتریکى آنچنان زیاد خواهد بود که تقریبا تمامى فیوزهاى سیستمهاى الکتریکى از کار خواهند افتاد. خوشبختانه این فاجعه عظیم به وقوع نپیوست. تنها برخى از فرکانسهاى رادیویى دچار اشکال پخش شدند و کار بعضى از ماهوارهها بصورت موقت و از روى احتیاط متوقف شد.
بقیه در ادامه مطلب...ادامه مطلب
مقدمهآهنربای دائم به اختصار PM1 خوانده میشود و قطعهای از فولاد سخت و یا دیگر مواد مغناطیسی که تحت اثر میدانهای شدید ، مغناطیس شده و این اثر را برای مدت طولانی در خود حفظ میکنند. اثر آهنربایی اولین بار ، روی قطعههایی از سنگ معدن آهن ، به نام آهنربای طبیعی یا معدنی در طبیعت مشاهده شد و دیدند که قطعات آهن را به خود جذب میکند.
بعدا دریافتند که چنانچه قطعه درازی از این سنگ آهن مغناطیسی معدن را ، بطور معلق در هوا نگهدارند این قطعه دراز خود را در امتدادی قرار میدهد که یک انتهایش به طرف قطب شمال زمین قرار دارد و این انتهای میله آهن مغناطیس دار را قطب شمال و سر دیگر آن را قطب جنوب نامیدند. چنین قطعه سنگ معدن آهن ، آهنربای میلهای نامیده شد.
نظریه اول آهنرباییهر آهنربا از تعدادی ذره آهنربایی تشکیل شده است. وقتی یک قطعه آهن ، آهنربا نیست، ذرات آهنربایی بطور پراکنده و دلخواه داخل آن قرار دارند و وقتی ذرات داخل آهن در امتدادی منظم قرار گیرند، اثرات مغناطیسی آنها باهم جمع شده و آن آهن ، آهنربا میشود.
نظریه دوم آهنرباییخاصیت آهنربایی به الکترونها وابسته است. الکترون دارای یک نیروی دوار در اطراف خود میباشد و وقتی مدارهای الکترونها در امتداد میله آهن طوری قرار گیرند که دایرههای نیرو با یکدیگر جمع شوند، میله آهنی ، آهنربا میشود. در طبیعت از نقطه نظر تغییرات چگالی فلوی مغناطیسی (B) بر حسب جریان (I) میتوان مواد را به دو دسته تقسیم نمود:
مواد مغناطیسی برای مقاصد خاص نیز ساخته میشوند، بطوری که طی سی سال گذشته چند ماده مغناطیسی جدید ساخته شده که مشخصات لازم برای ایجاد یک آهنربای دائم خوب را دارا هستند. آهنربای دائم خوب ، از مادهای است که تا حد امکان شار باقیمانده (یا چگالی شار باقیمانده) بزرگی داشته باشند. عمده این مواد فریتها (مواد مغناطیسی سرامیکی) و مواد مغناطیسی خاک کمیاب هستند.
به ادامه مطلب بروید....
ادامه مطلب قطب نما وسیله کوچکی است به اندازه ساعت جیبی و یا کمی بزرگتر و مانند آن دارای صفحه مدرج و عقربه است. صفحه مدرج آن از صفر تا 360 یا 400 گراد و یا 6400میلیم تقسیم بندی میشود.
طرز کار قطب نماعقربه قطب نما هنگام باز نمودن درب آن ، آزاد شده و حول محور خود میچرخد و سپس به علت نیروی مغناطیسی کره زمین همیشه در یک جهت معین که همان قطب شمال مغناطیسی است میاستد و آن را به ما نشان میدهد. عقربه مذکور هیچگاه اشتباه نمیکند، مگر آنکه در نزدیکی اشیای آهنی یا فولادی و یا کابلی قرار گرفته باشد. بنابراین ، هنگام استفاده از قطب نما بایستی مطمئن شویم که از اشیای انحراف دهنده آن ، بطور کلی دور است.
کاربردهای قطب نما
قطب نمای پیشرفتهقطب نماهای پیشرفته که بیشتر در صنایع مخابرات و امور نظامی بکار برده میشوند، مجهز به سلولهای شب نما میباشند که حتی در تاریکی شب عمل جهت نمایی را صورت دهند. این نوع قطب نماها در دوربینهای دو چشمی نظامی ، تانکها ، نفربرها و حتی در ساختمان برخی خودروهای پیشرفته نیز بکار میرود. از قطب نماهای پیشرفته در اندازه گیری طول جغرافیایی و عرض جغرافیایی محل نیز استفاده میکنند که در نقشه خوانی ، پیاده سازی عملیات نظامی ، دیده بانی در مناطق جنگی و ... نقش تعیین کننده دارند.
پ
میدان مغناطیسی خورشید، اثرات ظاهری فراوانی دارد که به مجموعه آنها فعالیت خورشید گفته میشود. این فعالیتهای خورشیدی ازجمله شرارهها و لکههای خورشیدی روی زمین هم اثر میگذارند. برای نمونه میتوان به خرابی در موجهای رادیویی و توان الکتریکی اشاره کرد. به گزارش جام جم آنلاین، کری فورست، استاد فیزیک دانشگاه ویسکانسین مدیسون، در یک فضای گود آلومینیومی به قطر 3 متر، پلاسما را تا دمای 500 هزار درجه فارنهایت گرم کرد تا میدان مغناطیسی دیناموهای کیهانی در مرکز سیارات، ستارگان و دیگر اجرام آسمانی را شبیه سازی کند. |
|
||||||||||||||||
[قالب وبلاگ : تمزها] [Weblog Themes By : themzha.com] |